Дебютът на Кими Райконен в НАСКАР завърши с катастрофа и отпадане по средата на състезанието, въпреки че дотогава световният шампион от Формула 1 за 2007-а година се справяше добре. 

Финландецът стартира 27-и на „Уоткинс Глен“ и зад волана на Шевроле прогресира сериозно в първите обиколки, след като състезанието започна на мокро, но след това пистата започна да изсъхва. 

Той стигна дори до 8-ата позиция, но след това се смъкна назад в подреждането след спиране в бокса. В 45-ата обиколка обаче той се оказа замесен в инцидент, при който бе изхвърлен в предпазната стена и нямаше как да продължи. 

„Не знам какво се случи. Държах добра линия, въпреки сбутването на много автомобили. В един момент съобщиха за завъртане отпред и тогава всички завиха наляво и бях ударен. Просто нямаше какво да направя. Ударът бе сериозен и китката още ме боли, но всичко ще се оправи. Беше приятно, но за съжаление се оказах на грешното място“ каза 42-годишният пилот. 

Той бе похвален и от шампиона за 2020-а Чейс Елиът, който завърши 4-и в надпреварата, но това бе достатъчно, за да си осигури титлата от редовния сезон кръг преди началото на плейофите. „Мисля, че той се справи страхотно, но за съжаление не успя да завърши“. Кайл Ларсън спечели битката.